OS Országos Sajtószolgálat

2014. január 7., kedd

2014 az egyezségek éve - a bírósági per kiváltható

Vitarendezés cégek között az év elején lehet igazán aktuális. 2014 a bírósági pert elkerülni szándékozók éve, mivel a szaktárca a mediátorok területén a szakmai képzéseket ellenőrzi és aktív szakembereket tart fenn listáján.
 
Költségek, idő a két fő szempont, amely minden magyar embert a hivatalos mediátori eljárás irányában fordít, a hosszú és bizonyítási nehézségekkel terhelt bírósági út helyett.
 
A jogviták egyezségi szakértői a magyar reálmediátorok, ahol a módszer az eljárásban a magyar ügyek szakmai tapasztalata alapján került kidolgozásra.


Komoly dilemma minden mikrovállalkozás, adóssággal küzdő KKV cég számára miként járjon el az adósok ügyeiben, a cégen belüli vitás ügyekben?! 
 
 
Sokan egyből bíróságra mennének - de ez kevéssé tanácsolható!

Idő a bírósági ügyekben is pénz!

Két igen jelentős terület a cégen belüli munkaügyi és tulajdonosi viták területe egyfelől, a tartozások és hibás teljesítések tartós kooperációkban másfelől!

VITARENDEZÉS GAZDASÁGI PEREK ELŐTT

Mindkét terület jó megoldása a gazdasági ügyek vitarendezése, amelyben tárgyalási és egyezségi szakértők, jogászok, könyvelők, műszaki szakértők stb. vehetnek részt.

Üzleti életben a megőrzött kooperáció az egyik lényeges tényező, komoly értéke van. Az üzleti és gazdasági jogvitarendezés a reálmediáció magyar módszerével célratörő és hatékony.

GAZDASÁGI ÉS ÜZLETI VITARENDEZÉS

Vita az üzlet elkerülhetetlen velejárója, melyet a tárgyalási és egyezségi szakértők gyorsan rendeznek a reálmediáció eljárásában.

A bevétel elosztása gyakran vált ki az év utolsó időszakában üzletrészek tulajdonosai között vitákat, a cégek közötti gazdasági vitarendezés ezekben a legjobb módszer.
Megosztás: Facebook TwitThis | Cimkék: gazdasági per egyezség gazdasági ügyben egyezség munkajogi vitában

forrás: ujptk.csapata.hu