OS Országos Sajtószolgálat

2012. december 1., szombat

Ügyfélként először tanácsadást kérjünk - utána döntsünk bírósági per, vagy igazságügyi mediáció

Magyarországon az állampolgárok számára több eljárás egymás alternatívájaként, kiváltójaként  igénybe vehető egy munkaügyi vita, házassági válság, válás, vagyonmegosztás, ingatlannal összefüggő vita, vagy perrel fenyegetettség esetén.

Ritkán esik egybe ennyire az emberek önálló érdeke és az ország versenyképességének az érdeke!Aki ma bírósági perre készül, jobb ha előtte felkeresi az igazságügyi mediátor szakértői irodákat - a vita lezárásának lehetőségét megismerni, mivel a bírósági döntések és az élethelyzetek vélelmezett igazságossága egyre messzebb kerülnek egymástól.

Egyezség  ADR eljárásának elérhető közelségéről, hivatalos jogi lehetőségéről sokan még nem tudnak szinte semmit!


Ingatlanok kártérítései ügyében különösen a társasházak jogvitáiban érdemes előre felkészülni és egyezséggel megelőzni a jogvita teljes elmérgesedését.

Szakértő igazságügyi mediátor irodák jelenleg szabadpiaci feltételekkel, az ügyvédi irodákhoz hasonlóan szabad díjvállalással dolgoznak - a felkeresésük valódi milliós megtakarítást hozhat a vitában, perben érintetteknek!


Enyhült a joghoz való hozzáféréstől való anyagi elszigetelődés jelensége a bírósági közvetítéssel.

A rendkívűl kis jövedelemmel rendelkezők, gyakorlatilag vagyontalanok és hajléktalanság szélén állók számára a bíróságok bírósági közvetítés formájában biztosítanak díjmentes mediációt - remélhetőleg az új eljárási típusban a bírósági titkárok mediátorként végzett közvetítései  kellő időráfordítással és gondossággal valósulnak meg az igazán szegények és rászorultak számára - itt az állami forrás jelen van.