OS Országos Sajtószolgálat

2012. július 16., hétfő

Vitarendező szakértők a mediátorok - hasznuk jelentős a gazdasági, munkaügyi, családi és peres jogi vitákban!

Magyarország az új jogszabályok tengerében a vitatkozók, pereskedők országa jelenleg!

Ha a vita kialakul a perhelyettesítő mediátor szaktanácsadó iroda az első tényleg racionális lépés.

Egyes bíróságok ügyterhelése még a megemelt peres illetékek után sem csökken, a bíróságok tárgyalás kitűzése nem javult a fővárosban.

Társasházak tulajdonosai közötti konfliktusok, telekszomszédok ádáz vitái elkerülhetik a bíróságot!


Magyarországon a mediátor szaktanácsadók egyre ismertebbek!


Egyre szélesebb körben ismertek a bíróságtól, ügyvédektől függetlenül dolgozó, önálló igazságszolgáltatási szereplők az EK irányelvek szerint dolgozó mediátor szaktanácsadók.


A szakminisztérium által vezetett névjegyzékben szereplő irodák, szakemberek önállóan vállalnak fel, vagy utasítanak el megbízásokat.

Természetesen ez az EK irányelvek szerint dolgozó önálló szakmai csoport képviselője szakmai szemléletében más mint a perekben döntő bíró, más mint az ügyvéd, más mint a közjegyző szakmai szemlélete!


Jelenleg az igazságügyi szakértők névjegyzékéhez hasonló szabályozás elégítheti ki legjobban az ügyfelek, bíróságok, költségvetés igényeit!

Jelentős segítség az internetes tájékozódás.


Építkezés, szomszédok közötti viták a független mediátor szakértők egyezség központú tanácsadása után akár mediátori eljárásban, akár a bíróságon kialakuló tárgyalás közbeni egyezséggel eredményesek.


Különösen nagy számban foglalkoznak peres ügyek egyezségi megoldásaival a TFKKE mediátor szaktanácsadók, akik igény szerint a per közben újra és újra értékelik az egyezség lehetőségét a Megbízó megbízása alapján!