OS Országos Sajtószolgálat

2012. július 22., vasárnap

Közös tulajdon megosztása az egyezségi szaktanácsadó mediátori eljárásával!

Közös tulajdon megosztása egyik optimális megoldása az ingatlan megosztása (használat) szakértő egyezségi mediátorral, a mediátori eljárásban megkötött egyezségben, a hozzá mellékletként elkészített földmérői vázrajzzal.Lakóház, üdülő, telek nehéz munkával, sok erőfeszítéssel elérhető vagyontárgy, Magyarországon az ingatlan az első számú vagyon a családi tradíciók szerint.

 
Az ingatlanpiac állapota azonban gyakorta nem tükrözi az építkezésért hozott áldozatokat a családok részéről!(leértékelődő nyaralók, városrészek piaci érdeklődés elvesztése stb.)
Vidéki kisvárosok, falvak sűrűn kerülnek az ingatlanpiac méltatlan csapdájába.

Sem bírósági perben, sem igazságügyi mediátor szakértői egyezségben a közös tulajdon megosztása nem könnyű feladat a résztvevők számára.Közös értékesítés akkor sikeres egyezség alapján, ha előtte már a kizárólagos használat megfelelően erős jogi megoldásokkal megosztásra került a felek között.


Használatot megerősítő kerítés, sövény szinte mindig a tulajdonosok megfelelő "tulajdonbiztonságát" erősíti meg - ilyenkor a közös értékesítés egyértelműbb számukra!

Egyezségi szakértő mediátorok eljárásában a földmérő felkérése a kizárólagos használat földmérői kimérésére, rögzítésére mindennapos gyakorlat.

Érdemes mindig a közös tulajdon megosztásán vitatkozóknak átgondolni - ha a közös tulajdon használatát használati egyezséggel rendezik lesz-e még min vitatkozni, pereskedni?

Közös tulajdon megosztásánál kivételesen sok érv szól a rendezett használatra vonatkozó mediátori egyezség mellett. (személyes kötődések, szomszédi kapcsolatok stb.)

ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA

SZAKTANÁCSADÁS - EGYEZSÉGEK - PEREK LEZÁRÁSA - FÖLDMÉRŐI ÉS ÉPÍTÉSI SZAKÉRTŐK ügyfélszolgálat: 06-302-164-102