OS Országos Sajtószolgálat

2012. július 24., kedd

Kézzelfogható családi nyereség lehet a bírósági pereket kiváltó mediáció

Ritkán található az élet különböző területein minden résztvevő számára előnyös megoldás, de a bírósági perek kiváltása egyezséggel, szakértő mediációval ilyen lehetőség.


Bírósági eljárások kiváltása kézzelfogható nyereség a magyar költségvetésnek, hiszen a mediáció megismertetése és gyakorlásának ösztönzése a jelenlegi néhány ezerről, akár több ezerre növelheti a válóperek helyetti TFKKE egyezségi mediáció által lezárt ügyeket, a bíróságon induló, de mediációval kiváltott ügyeket!

USA-ban, angolszász országokban az együttműködésnek tisztelete alakult ki, mint a jogállamiság egyik elvárható feltétele.

Magyarországon alig egy évtizede indult el a bírósági per kiváltására alkalmas közvetítői eljárás, majd a több iskola közül megerősödött a bírósági per mediáció az ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA munkájával, a MAGYARORSZÁGI ÁLLAMPOLGÁRI JOGVÉDŐ KÖZPONT szakmai támogatásával.

A TFKKE egyezség mediáció legfontosabb előnnye a családok, vállalkozások oldalán jelentkezik.

Súlyos összegekkel kézzelfogható a nyeresége a feleknek akkor, ha a bírósági per kiváltásával az egyezségi szakértő munkájával mediációban zárják jogvitájukat.

Magas presztízsű szakmák képviselői tudják (orvos magánpraxis, ügyvéd, közjegyző, mérnöki irodák stb.) ha a jogos kifogás megérkezik valamely szolgáltatásukkal kapcsolatosan akkor hasznosabb az egyezségi mediáció útján titoktartás megtartása mellett kompromisszumos kártáérítési egyezséget megkötni.

Minőségi szakmunka az igazságszolgáltatásban sem, de az élet más területén sem várható el ingyen.

Ezért különösen nagy jelentőségű a milliós peres költségek és díjak helyett a sokkal alacsonyabb néhány százezer forinttal megfizethető bírósági per kiváltó egyezségi mediáció!

Érdemes mérlegelni, érdemes jól dönteni a perek alatt!