OS Országos Sajtószolgálat

2009. április 26., vasárnap

Tehetetlen élethelyzetben - Tanácsadás az első lépés!A kora tavasszal látott napvilágot a devizahitelek felvételénél javasolt fogyasztói esélyegyenlőséget megteremtő javaslat!

Tömeges problémákat jelző társadalmi szervezetek Országbíró Zoltán a parlamenti lobbi képviselője támogatásával megfogalmazta a közös felelőség gondolatát és megoldását a szakmai hibákkal kihelyezett devizahitelek esetében.

A kérdés még megválaszolatlan: A Bajnai kormány képes-e átlépni az előkészítetlen döntések árnyékát?

Súlyos lakossági körben okozott kárveszélynek tekinthető, hogy az új kormány eddig napvilágot látott javaslatai kizárólag a bankok szemszögéből közelít a sok százezer embert érintő devizahitel válság problémájához.

A panaszok pedig sokasodnak. Az árverezéssel fenyegető levelek, végrehajtók és pénzintézetek egyedül maradt családokat hoznak állandó stressz helyzetbe.

Joggal tesszük fel a kérdést: Hol maradt az előkészítés, hol maradt el az érdemi egyeztetés a valóban széles lakossági bázison nyugvó Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezetével és partner érdekvédelmi szervezetekkel?
Miért nem hallgatja meg a kormány és apparátusa a hitelfelvevőket, a jelzáloggal rendelkező lakástulajdonosokat és e kettő csoport már meglévő károsultjait?
Még nem került megoldásra a magyar lakosság nagy létszámú csoportjának jogi-gazdasági problémája a devizahitelesek ügye, amikor a gyermekes családok kárára gyors döntések látnak javaslatként napvilágot?!
Ez jelentene jobb életet Magyarországon?

Új hír a magyar életminőségről, hogy elkeseredett emberek
gyermekeiket adják be a gyermekvédelmi intézetekbe.

Ne várják meg az adósság kialakulásakor ezt a végállapotot egy család életében!
Egyetlen célt lehet elfogadni a szakemberek által nyárra jósolt lakás és ház árverezési hullám megállítására!
Az egyetlen cél a politika és a minisztériumok számára: a túlzó reklámokkal és a reklámokkal összhangban túlzóan kedvező médianyilatkozatok miatt tévedésbe került hitellel rendelkező lakástulajdonosok átfogó megsegítése, a pénzintézetek (hitelközvetítők, értékbecslők) hibáinak esetén közös felelősség érvényre juttatása!
Nem az a magyarországi lakástulajdonos az egyedüli felelős
a rossz hitelfelvételében,
aki bízott a médiában, a mindenkori kormány ígéretekben, a mindenfelől harsogott nem oly régi Pannon-puma sikersztoriban?
Egyelőre élhetetlenek többségében a nagyvárosaink és egészségtelen a társadalmi - gazdasági környezetünk.- írta egyik országos civilszervezet.

Egyetlen valós tanács a válóperbe, hitel problémában, adósságba keveredett olvasók részére, hogy az első nehéz napokban
keressenek fel megbízható ügyvédet, mediatort,
mert az ilyen családi válságok csak elmélyülnek,
ha az első időszakban a szakmai segítség késik, vagy nincs jelen.

A bíróságok munkája sokkal könnyebb, ha az adós és hitelező jogvitákban, a tartozó fél jogszerű közremüködése egyértelmű és nem félreértelmezhető tétovaságról árulkodik.
Konkrét ügyekben hívja: 06-302-164-102 ,

vagy jelentkezzen be adataival

az ugyfelek@index.hu e-mailen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése