OS Országos Sajtószolgálat

2009. január 1., csütörtök

2009. új jogszabályok a polgári perekben2009.év nem lesz szokványos év.


Az elmúlt évtizedek legmegterhelőbb éve lehet,ha a gazdasági válság nem enyhül hatásaiban.


Gazdasági körhintában ülünk valamennyien,de leginkább a gazdasági társaságok.


Körbetartozás és más káros jelenségek teszik tönkre, vagy emberfeletti erőpróbára a mikro és kisvállalkozók széles táborát.2009. január 01.-től Európaibbá válhat a kártérítések, a vagyoni kártérítés gazdasági társaságok közötti jogvitája.


Gazdasági szervezetek egymással folytatott kártérítés és más pereinek elindításához igazolni kell a felek együttműködését közös jegyzőkönyvvel (rögzített jognyilatkozatok és véleményeltérések stb.).


Hasonló módon meg kell kísérelni a perhelyettesítést elsősorban a mediatorok (gazdasági mediator, igazságügyi mediator) felkérésével.


Több,mint ezer igazságügyi közvetítői iroda dolgozik Magyarországon.


A nagyobb keresőkben egyszerű kifejezésekkel könnyen találhatóak szakmailag magas színvonalú irodák. (Pl.bírósági perek stb.)


Megnő a jelentősége az igazságügyi mediatorok nyilatkozatának és igazolásának abban az esetben, ha az egyik gazdálkodó fél nem működik együtt.


A felperesnek ugyanis igazolnia kell,hogy a kísérletet hitelesen megtette a jogvita rendezése érdekében perindítás előtt.


Egy mediator által megindított eljárás előkészítés díjazása kb. n.50.000ft-80.000Ft költséggel járhat néhány piaci tapasztalat szerint.(A közvetítő ilyenkor személyes kapcsolatfelvételt is kezdeményezett.)


Végrehajtások, vagyon végrehajtások, ingatlan végrehajtások ideje rövidülhet le a másik fontos változásnál.Bevezetésre kerülnek a fizetési meghagyásokból perré alakuló ügyekben a "kis értékű perek" speciális szabályai. Kevesebb per elhúzódásra lehet számítani az új évtől.Ügyekkel, problémákkal forduljon ügyfélszámunkhoz: 06-302-164-102!


E-mail bejelentkezés időpontegyeztetéshez,megbízásokhoz: ugyfelek@index.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése